Σάββατο 22 Νοεμβρίου 2014

ΕΓΓΡΑΦΟ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ Α.Μ.Θ. ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΚΑΙ ΤΟΝ Γ.Γ.Π.Π.

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ ΠΕΝΤΑΕΤΟΥΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗΣ  & ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ  ΑΝΑΤ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ & ΘΡΑΚΗΣ

 ΠΡΟΣ
1. ΥΠΟΥΡΓΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ  & ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ του ΠΟΛΙΤΗ
Κ.  ΒΑΣΙΛΕΙΟ  ΚΙΚΙΛΙΑ                                                                                    
2.  Γ. Γ.  ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ  Κ.  ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΤΣΟΚΑ 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΣΗ    
1. ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΝ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ & ΘΡΑΚΗΣ   


ΑΡ.  ΠΡΩΤ : 144                                                                                         ΚΟΜΟΤΗΝΗ   22/11/2014

ΘΕΜΑ : Ομογενοποίηση και Αξιοποίηση του Τριχοτομημένου Προσωπικού του  Πυροσβεστικού Σώματος 

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ , κύριε Γενικέ , 

Η πολιτεία στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της οφείλει να στηρίξει και να σταθεί αρωγός σε κάθε προσπάθεια εξεύρεσης λύσεων για την απρόσκοπτη επιχειρησιακή λειτουργία και ετοιμότητα σε 24ωρη βάση των υπηρεσιών του Πυροσβεστικού Σώματος , σε συνάρτηση πάντα με την καλύτερη δυνατή  αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού .

 Αλλά και την εξεύρεση λύσεων  προβλημάτων του προσωπικού ,  τα οποία σας παραθέτουμε ποιο κάτω και είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με αποτελεσματικότητά του ,  σε κάθε επιχειρησιακό επίπεδο .

 Οι σημερινές προκλήσεις απαιτούν την πλήρη ομογενοποίηση  του πυροσβεστικού προσωπικού, ώστε να αρθούν οι όποιες διαφορές υπάρχουν στο Π.Σ.,  για να μπορούν να εφαρμοστούν  αυτά που ορίζονται από τον Κ.Ε.Υ.Π.Σ για όλο το προσωπικό απαρέγκλιτα χωρίς εξαιρέσεις.   

Οι όποιες διαφοροποιήσεις (σε καθήκοντα, ωράρια, μισθολόγιο, ασφαλιστικό, άδειες, μεταθέσεις)  είναι τροχοπέδη στην εφαρμογή κανονισμών που μόνο προβλήματα δημιουργεί στην όποια πρόοδο του Πυροσβεστικού Σώματος όταν το προσωπικό αυτό κατηγοριοποιείται, λόγω αυτών των διαφοροποιήσεων και της άνισης μεταχείρισής του.

Πιστεύουμε ότι είναι επιτακτική ανάγκη να ξεκινήσει μια διευρυμένη συζήτηση , στην οποία θα δοθεί η δυνατότητα στους εκπροσώπους όλων των συνδικαλιστικών φορέων  του προσωπικού του Πυροσβεστικού Σώματος ,  να μεταφέρουν τα προβλήματα και τις απόψεις των συναδέλφων , έτσι όπως οι ίδιοι τα βιώνουν στην καθημερινότητα κατά την εκπλήρωση των καθηκόντων τους, από το υπάρχων καθεστώς του τριχοτομημένου προσωπικού(Μόνιμο προσωπικό, Πυροσβέστες Πενταετούς Υποχρέωσης και Συμβασιούχοι Πυροσβέστες) , αλλά και τους προβληματισμούς τους  για την ομογενοποίηση  με ποίο τρόπο θα επιτευχθεί αυτή , αλλά και πότε .

 Ώστε να απαλειφτούν οι όποιες διαφορές , να αυξηθεί η αλληλεγγύη και ο σεβασμός του ατόμου , να ενισχυθεί  το πνεύμα ομαδικότητας που είναι βασικό συστατικό προκειμένου να είναι σε θέση να ανταπεξέλθουν  με αποτελεσματικότητα σε κάθε επιχειρησιακό επίπεδο , στις ολοένα αυξανόμενες και διαρκώς συνθετότερες προκλήσεις της αποστολής του Πυροσβεστικού Σώματος , με γνώμονα την καλύτερη δυνατή αξιοποίηση του υπάρχοντος έμψυχου δυναμικού με σκοπό την βελτίωση των παρεχόμενων προς τους πολίτες υπηρεσιών εκτάκτου ανάγκης. 

Αξιοποίηση επίσης όλου του έμψυχου δυναμικού χωρίς διακρίσεις και τοποθέτηση αυτού, ανάλογα με την η επιστημονική κατάρτιση με ανώτατες ή ανώτερες σπουδές συναφείς με το αντικείμενο εργασίας  , αλλά και η προηγούμενη εμπειρία , με σκοπό τη μέγιστη αξιοποίηση του στελεχιακού δυναμικού , τώρα που το Π.Σ. αποτελεί το βραχίονα της Πολιτικής Προστασίας της χώρας .

 Γεγονός που συνέτεινε τον επανακαθορισμό του συνόλου του πυροσβεστικού και διασωστικού μηχανισμού της χώρας , μέσα από την αναδιοργάνωση των υπηρεσιών του , ώστε να ανταπεξέλθει στης  επιπλέον αρμοδιότητες που έχει επωμιστεί .

 Εντοπίζοντας έτσι τις δυνατότητες και ευκαιρίες , καθώς τις όποιες παθογένειες και αδυναμίες η ενδεχόμενες απειλές , ώστε να θωρακιστεί και να εκσυγχρονιστεί σε όλα τα οργανωτικά της επίπεδα όπως αυτά αναφέρονται στο Στρατηγικό Σχεδιασμό του Πυροσβεστικού Σώματος 2015 -2019.


                                                                       Με τιμή το   
                                                            Διοικητικό Συμβούλιο   
                                                                   του Σωματείου


              Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                   H  Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


 ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ  ΙΩΑΝΝΗΣ                                                                ΑΣΤΡΟΥΔΗ  ΔΗΜΗΤΡΑ
   κιν.  6948401282  & 750942                                                             κιν. 6988615400  & * 715400   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου