Σάββατο 1 Νοεμβρίου 2014

ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ 5ης ΕΜΑΚ ΣΤΟ ΝΗΣΑΚΙ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Εντυπωσιακές εικόνες... Εικόνες που κόβουν την ανάσα.. Είναι από την ετήσια άσκηση έρευνας και διάσωσης που πραγματοποίησε η 5η ΕΜΑΚ.
Το σενάριο της άσκησης περιλάμβανε διάσωση ενός τραυματισμένου περιπατητή του δάσους στο Νησί των Ιωαννίνων.
Η 5η Ε.Μ.Α.Κ. ειδοποιείται και επεμβαίνει με την ειδική ομάδα έρευνας διάσωσης (Ο.Ο.Ε.Δ.) και την Κυνοφιλική ομάδα (Κ.Ο.Ε.Δ.), ο σκύλος της οποίας εντοπίζει το θύμα.
Η διάσωση περιλαμβάνει την καταρίχηση της ειδικής μονάδας από βράχο με χρήση ειδικού ορειβατικού εξοπλισμού.
Ο τραυματίας εντοπίζεται και διασώζεται...
Ανδρες της 5ης ΕΜΑΚ έφεραν με επιτυχία σε πέρας την αποστολή τους. Όπως άλλωστε το έχουν κάνει σε πραγματικές συνθήκες. Κάθε φορά που χρειάστηκε...
Την άσκηση παρακολούθησε ο Περιφερειακός Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Αρχιπύραρχος Βασίλειος Κώνστας, ενώ το συντονισμό του έργου της διάσωσης είχε ο Διοικητής της 5ης Ε.Μ.Α.Κ. Επιπυραγός Κωνσταντίνος Τσιώπος.
Η άσκηση είχε την κωδική ονομασία «Ηρακλής 2014». Σημειώνεται ότι έγινε και  χρήση ειδικών λέμβων για άμεση επέμβαση στο νησί.
Ηταν μία αφορμή για να αναδειχθεί ο καθοριστικός ρόλος της 5ης ΕΜΑΚ αλλά και η τεράστια σημασία που έχει η αναβάθμισή της για όλη την περιοχή που καλύπτει.
Η άσκηση ήταν μία αφορμή για να καταδειχθεί το υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης κι ετοιμότητας που υπάρχει κάτι που αποτυπώνεται άλλωστε στην πράξη κάθε φορά που προκύπτουν πραγματικά συμβάντα.

ΠΗΓΗ :  epiruspost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου