Πέμπτη 17 Ιουλίου 2014

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ -ΙΤΑΛΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΩΝ ΠΥΡΚΑΓΙΩΝ

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το διήμερο Τρίτη 15 και Τετάρτη 16 Ιουλίου στο Κτήριο του Τμήματος Μηχανικών Η/Υ και Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων,η ενδιάμεση προγραμματισμένη συνάντηση εργασίας του έργου «Ofidia: Πλατφόρμα Επιχειρησιακής Προστασίας Κινδύνου Πυρκαγιών» του προγράμματος
Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας «Ελλάδα-Ιταλία 2007-2013».
 Στις εργασίες της συνάντησης συμμετείχαν ο συντονιστής του έργου Καθηγητής κ. Giovanni Aloisio από το Ευρωμεσογειακό Κέντρο Κλιματικής Αλλαγής του Λέτσε της Ιταλίας, ο επιστημονικός υπεύθυνος του έργου στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων Επίκ. Καθηγητής του Τμ. Μηχ. Η/Υ &Πληροφ. κ. Σ. Αναστασιάδης, ο Αναπλ. Καθηγητής του Τμ. Φυσικής κ. Α. Μπαρτζώκας, ο Λέκτορας του Τμ. Φυσικής κ. Χ. Λώλης, ο Διοικητής Πυροσβεστικής Ηπείρου Αρχιπύραρχος κ. Β. Κώνστας, ο Διοικητής Πυροσβεστικής Ιωαννίνων Πύραρχος κ. Γ. Χαβέλας, ο Γενικός Δ/ντής Δασών Ηπείρου-Δυτ. Μακεδονίας κ. Δ. Ζήκος, ο Δ/ντής Δασών Ιωαννίνων κ. Ν. Παπευθυμίου καθώς και συνεργαζόμενο προσωπικό από τους συμμετέχοντες φορείς του έργου. 
Επιπλέον συμμετείχαν με τηλεδιάσκεψη μηχανικοί από τις Επαρχίες του Λέτσε και του Μπάρι. 
Την έναρξη των εργασιών της συνάντησης κήρυξε ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Καθηγητής κ. Τριαντάφυλλος Αλμπάνης. 
Στη διάρκεια της συνάντησης παρουσιάστηκε η πρόοδος που συντελέστηκε στο έργο από το Δεκέμβριο 2013 μέχρι σήμερα, πραγματοποιήθηκαν συζητήσεις για τις βέλτιστες πρακτικές αντιμετώπισης των πυρκαγιών στα δάση της διασυνοριακής περιοχής και την
τρέχουσα αξιοποίηση της επιστημονικής έρευνας και τεχνολογίας, ενώ έγινε επίδειξη εύχρηστης διαδραστικής πλατφόρμας γεωγραφικής προβολής λεπτομερών προβλέψεων καιρού, δεικτών επικινδυνότητας και ιστορικού συμβάντων πυρκαγιών που αναπτύσσεται στα πλαίσια του έργου από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων σε συνεργασία με τους συμμετέχοντες φορείς. 

Η ιταλική πλευρά θεώρησε υποδειγματική την αποτελεσματικότητα της συνεργασίας με τους Έλληνες εταίρους του έργου Ofidia και τους προσκάλεσε για την περαιτέρω ανάπτυξη καινοτόμων λύσεων στα προβλήματα της περιοχής με διασυνοριακές δράσεις.

ΠΗΓΗ :  epirusgate.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου