Τρίτη 8 Ιουλίου 2014

ΔΥΝΑΤΟ ΤΕΣΤ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ Η ΦΩΤΙΑ ΤΗΣ ΑΡΤΑΣ

Ένα δυνατό τεστ ετοιμότητας ήταν η φωτιά της Κυριακής στον λόφο Περάνθης της Άρτας, με τις πυροσβεστικές δυνάμεις της Ηπείρου να καταφέρνουν να περιορίσουν την καταστροφή σε 80 στρέμματα δασικής έκτασης. Οι πρώτες ενδείξεις δείχνουν εμπρησμό, με δεδομένο ότι οι πρώτοι πυροσβέστες ήρθαν αντιμέτωποι με τρία μέτωπα.
Καθοριστική ήταν η άμεση επέμβαση των επίγειων πυροσβεστικών δυνάμεων, αλλά και οι ρίψεις νερού από τα δύο Καναντέρ που έφτασαν μόλις την Πέμπτη στο Άκτιο, καθώς σε διαφορετική περίπτωση θα μπορούσε να κινδυνεύσει ακόμη και η πόλη της Άρτας, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Περιφερειακός Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ηπείρου, Αρχιπύραρχος Βασίλης Κώνστας. 
«Το πρώτο κρας τεστ ήταν επιτυχές. Αυτό που μπορώ είναι πως θα καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια με βάση τους ανθρώπινους πόρους και το μηχανολογικό εξοπλισμό που διαθέτουμε, προκειμένου να προστατεύσουμε τη ζωή και την περιουσία των πολιτών της Ηπείρου. Ο σχεδιασμός έχει πραγματοποιηθεί κατά τέτοιο τρόπο ώστε να αξιοποιήσουμε στο έπακρο τις δυνατότητές μας, με στόχο το μέγιστο δυνατό αποτέλεσμα», δήλωσε.

ΠΗΓΗ :  vimanews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου