Σάββατο 5 Ιουλίου 2014

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ - Π.Π.Υ. ΗΠΕΙΡΟΥ-ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ ΚΑΙ ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑΣ

                                                 ΕΝΩΣΗ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ                                                   ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ ΠΕΝΤΑΕΤΟΥΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΣ ΗΠΕΙΡΟΥ
ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ  ΚΑΙ ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑΣ 
ΕΔΡΑ: ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΕΒΕΖΑΣ  Δ/ΝΣΗ: ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ 15 - Τ.Κ 48100
Πρέβεζα 2/7/2014
Προς: ΠΠΥ- Συμβασιούχους Πυροσβέστες
Συνάδελφοι,
Με το παρόν έγγραφο θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι έως σήμερα δεν έχουμε έρθει σε αντιπαράθεση ούτε και έχουμε ποτέ ασχοληθεί με τις μικροπρέπειες και ανάρμοστες συμπεριφορές των κυρίων της ΕΠΠΥΕ.
Όμως έφτασε ο κόμπος στο χτένι! Δεν μπορούμε πλέον να αγνοήσουμε και να επιτρέψουμε την συνέχεια της συκοφάντησης του Σωματείου και της Ομοσπονδίας μας.
Η ΕΠΠΥΕ έχει επιλέξει τον μοναχικό δρόμο, αφού δεν ανήκει στην Ομοσπονδία μας και είναι απλώς ένα ακόμη πρωτοβάθμιο Σωματείο, που ξέχασε από πού ξεκίνησε για να φτάσει μέχρι εδώ. Τρανή απόδειξη η αποπομπή των συναδέλφων συμβασιούχων πυροσβεστών!
Πιστεύουμε ότι το μόνο μέλημά τους είναι η είσπραξη χρημάτων από όσο γίνεται περισσότερα μέλη, τα οποία πείθουν έπειτα από παραπλάνηση να εγγραφούν σ’ αυτούς.
Εφόσον εκείνοι σκόπιμα δεν ενημερώνουν τους συναδέλφους, είμαστε υποχρεωμένοι να το κάνουμε εμείς.
Σύμφωνα με τον Αστικό Κώδικα
Άρθρο 87: Αποχώρηση μελών. : Τα μέλη έχουν δικαίωμα να αποχωρήσουν από το σωματείο. Η αποχώρηση πρέπει να γνωστοποιείται τρεις τουλάχιστον μήνες πριν από τη λήξη του λογιστικού έτους και ισχύει για το τέλος του.
Αρθρο 90: Δικαιώματα και υποχρεώσεις αυτών που έπαψαν να είναι μέλη. : Όσοι έπαψαν να είναι μέλη του σωματείου δεν έχουν κανένα δικαίωμα στην περιουσία του. Οφείλουν να καταβάλουν την εισφορά τους ανάλογα με το χρόνο που παρέμειναν μέλη.
Επομένως, όσοι συνάδελφοι είναι εγγεγραμμένοι σε δύο Σωματεία επιβαρύνονται με τις ανάλογες συνδρομές των εν λόγω Σωματείων.
Όλοι οι συνάδελφοι είναι υποχρεωμένοι να είναι ευπρεπώς ντυμένοι όταν παρευρίσκονται σε επίσημα συνέδρια και όχι με περιβολή παραλίας, όπως συνέβη με συνάδελφο πρόσφατα στα Ιωάννινα!
Κύριοι της ΕΠΠΥΕ, η μη ενημέρωση των αντιπροσώπων σας έστω και για βασικά θέματα ενδυμασίας μας εκθέτει και μας προσβάλλει όλους!
Μέχρι σήμερα δεν μπήκαμε σε διαδικασία διάψευσης των λεγομένων σας περί 15ώρου στο Π.Κ. Βασιλικής Λευκάδας. Όμως, έπειτα από πρόσφατη επίσκεψή σας στην Λευκάδα και αφού συνεχίζετε τις συκοφαντίες και τα ψεύδη προς το Σωματείο μας, ενημερώνουμε τους συναδέλφους προς αποκατάσταση της αλήθειας:
Το 15ωρο στο Π.Κ. Βασιλικής καθιερώθηκε έπειτα από συνάντηση-παρέμβαση του Προέδρου, του Ταμία και του Υπ. Δημ. Σχέσεων του Σωματείου μας με την τότε Διοίκηση της Π.Υ. Λευκάδας, μετά από συζήτηση και αίτημα των ΠΠΥ της εν λόγω περιοχής.
Η συγκεκριμένη ενέργεια έγινε από μέρους μας παρόλο το παρασκήνιο που δημιουργήθηκε από μέρους σας ( τάζατε 15ωρο μόνο αν διαγράφονταν όλοι από μέλη του δικού μας Σωματείου και εφόσον εγγράφονταν στο δικό σας!!!). Επομένως συνάδελφοι, η ημερομηνία καθιέρωσης 15ώρου δεν συμπίπτει με την ημερομηνία διαγραφής και εγγραφής των μελών σε άλλο Σωματείο.
Κύριοι της ΕΠΠΥΕ,
Για την ομόνοια του προσωπικού που ισχυρίζεστε ότι επιθυμείτε πρέπει να σταματήσετε τα ψεύδη, την λασπολογία και τα ταξίματα στους συναδέλφους. Αυτές είναι πρακτικές πολιτικών και όχι συνδικαλιστών!
Για τη Διοίκηση
Ο Πρόεδρος   Ο Γεν. Γραμματέας

ΠΗΓΗ :  pyrosvestes.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου