Σάββατο 12 Ιουλίου 2014

ΜΕΓΑΛΗ ΦΩΤΙΑ ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ ΣΤΗΝ ΚΕΡΑΤΕΑ

Δύο αεροσκάφη - δύο ελικόπτερα και πάνω από 100 πυροσβέστες στο σημείο - Απειλούνται σπίτια στην περιοχή Δεψέλιζα - Εμπρησμό καταγγέλλει ο δήμαρχος Λαυρεωτικής.


Μεγάλη έκταση πήραν την τελευταία ώρα οι δύο φωτιές που ξέσπασαν με διαφορά περίπου μισής ώρας στις θέσεις Σάκκα και Λάκιζα της Κερατέας. 
Στο σημείο βρίσκονται 100 πυροσβέστες με 40
οχήματα, 20 άτομα πεζοπόρο, 6 οχήματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ενώ επιχειρούν δύο αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα. 
Σύμφωνα με τον δήμαρχο Λαυρεωτικής, κ. Κωνσταντίνο Λεβαντή, οι δυο φωτιές έχουν σχεδόν ενωθεί και «κοιτούν» προς την ίδια κατεύθυνση, ενώ οι νότιοι άνεμοι την σπρώχνουν προς έναν από τους μεγαλύτερους οικισμούς της Κερατέας, στην περιοχή Διψέλιζα. 
Και στις δύο περιοχές υπάρχουν διάσπαρτα σπίτια, αλλά περισσότερο απειλητική είναι η πυρκαγιά στη θέση Λάκιζα, χωρίς ωστόσο, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, να έχουν αναφερθεί ζημιές σε κάποια από τα σπίτια.
Για την ώρα δεν προβλέπεται σχέδιο εκκένωσης του οικισμού, όπως είπε ο δήμαρχος στο protothema.gr, καθώς οι ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής και τα αεροσκάφη που επιχειρούν, κάνουν τους υπεύθυνους να είναι σχετικά αισιόδοξοι. 
Σε κάθε περίπτωση, οι πυροσβεστικές δυνάμεις στην Αττική έχουν τεθεί «σε γενική επιφυλακή», σύμφωνα με ανακοίνωση της υπηρεσίας. 
Η φωτιά κατακαίει ξερά χόρτα και χαμηλή βλάστηση, όμως εδώ και λίγη ώρα έχει επεκταθεί και σε δασική έκταση με πεύκα.
Οι φωτιές ξέσπασαν στις 14:55 και στις 15:26 σε κοντινά σημεία. Ο κ. Λεβαντής δηλώνει στο protothema.gr: «Είναι εμπρησμός, τα σημεία είναι σε απόσταση πάνω 500 μέτρα το ένα από το άλλο, στην ίδια κατεύθυνση». 


ΠΗΓΗ :  protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου