Πέμπτη 8 Μαΐου 2014

ΝΕΑ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ ΜΕ ΤΣΕΧΟΥΣ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ - ΟΛΟΝΥΧΤΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΤΗΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗΣ ΣΤΟΝ ΠΟΤΑΜΟ ΑΧΕΡΟΝΤΑ

Σε πονοκέφαλο έχουν εξελιχθεί για την Αστυνομία και την Πυροσβεστική στην Ήπειρο οι ομάδες ξένων φίλων της φύσης και της περιπέτειας, που ταξιδεύουν στην περιοχή θέλοντας να βιώσουν την περιπέτεια, αγνοώντας όμως τις συνθήκες στα βουνά, τα δάση και τα ποτάμια.
Μετά την περιπέτεια μιας 56χρονης από την Τσεχία που λίγο έλειψε να πνιγεί όταν το καγιάκ της αναποδογύρισε στον Βοϊδομάτη και τελικά χρειάστηκε ολόκληρη επιχείρηση για να μεταφερθεί τραυματισμένη στο νοσοκομείο, συναγερμός σήμανε εκ νέου χθες το βράδυ, μετά από μία 
ακόμη κλήση για βοήθεια στον ευρωπαϊκό...
αριθμό έκτακτης ανάγκης 112.
Σύμφωνα με την ενημέρωση, μια ομάδα πέντε Τσέχων τουριστών εγκλωβίστηκαν στις όχθες του ποταμού Αχέροντα στην προσπάθεια τους να τον διασχίσουν με κανό καγιάκ. Οι Τσέχοι είχαν ξεκινήσει από τις «Πύλες του Άδη» την κατάβασή τους, όμως τα καγιάκ τους αναποδογύρισαν σε ένα επικίνδυνο σημείο στη θέση «Μισοσέλι» και βρέθηκαν στο νερό. Για καλή τους τύχη δεν τραυματίστηκαν και κατάφεραν να βγουν στις όχθες, αλλά σε ένα σημείο που δεν υπήρχε τρόπος διαφυγής. Όταν είδαν πως άρχισε να νυχτώνει, κάλεσαν στον ευρωπαϊκό αριθμό έκτακτης ανάγκης 112 και ξεκίνησε η προσπάθεια για την διάσωσή τους.
Λόγω του σκότους, αλλά κυρίως της αδυναμίας να προσδιορίσουν με ακρίβεια τη θέση τους από τη στιγμή που η περιοχή τους ήταν εντελώς άγνωστη, το έργο των ομάδων διάσωσης δεν ήταν εύκολο. Η επιχείρηση αναζήτησης ξεκίνησε λίγο πριν τα μεσάνυχτα με τη συμμετοχή δέκα πυροσβεστών από την 5η ΕΜΑΚ, πέντε  πυροσβεστών από την Υπηρεσία Πρέβεζας και δύο ομάδων τεσσάρων  πυροσβέστες από την Υπηρεσία Πάργας και από το Κλιμάκιο Παραμυθιάς. Μάλιστα, προκειμένου να φτάσουν το ταχύτερο δυνατόν στα άτομα που είχαν καλέσει σε βοήθεια, η προσπάθεια αναζήτησης ξεκίνησε από δύο σημεία. Τελικά, εντοπίστηκαν το πρωί, δύο περίπου χιλιόμετρα από το σημείο που είχαν ξεκινήσει και η επιχείρηση ολοκληρώθηκε με επιτυχία στη 1 περίπου το μεσημέρι.
Όλοι οι τουρίστες είναι καλά στην υγεία τους, αν και χρειάστηκε να περάσουν όλη την νύχτα στην ύπαιθρο.


ΠΗΓΗ : www.vimanews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου