Τετάρτη 28 Μαΐου 2014

ΑΣΚΗΣΗ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑΣ "ΔΙΑ ΠΥΡΟΣ 2014"

Πανέτοιμη για την αντιπυρική περίοδο εμφανίζεται η Διοίκηση Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ηπείρου, έστω κι αν ακόμη δεν έχουν ολοκληρωθεί οι προσλήψεις εποχικού προσωπικού και υπάρχουν κάποια μικροπροβλήματα στα μέσα πυρόσβεσης. Ο Περιφερειακός Διοικητής Δημήτρης Κώνστας δήλωσε πως τα θέματα αυτά θα αντιμετωπιστούν, ενώ έκανε γνωστό πως και φέτος θα υπάρχει βοήθεια από αέρος, καθώς στο αεροδρόμιο του Ακτίου θα έχουν βάση δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη Καναντερ CL 215.
Οι σχετικές δηλώσεις έγιναν με αφορμή την διεξαγωγή της άσκησης ετοιμότητας με την κωδική ονομασία «Διά πυρός 2014», το σενάριο της οποίας περιελάμβανε κατάσβεση πυρκαγιάς σε δασική έκταση του Δήμου Ιωαννιτών μεταξύ των Δημοτικών Κοινοτήτων Μαρμάρων και Σταυρακίου.
Στην άσκηση συμμετείχαν, πέραν των πυροσβεστικών δυνάμεων, η Γενική Γραμματεία Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου & Δυτικής Μακεδονίας, η Περιφέρεια Ηπείρου, η ΕΛ.ΑΣ, το Δασαρχείο Ιωαννίνων, το ΕΚΑΒ, η VIII Μεραρχία, φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και εθελοντικές ομάδες.
Αντικειμενικός σκοπός της άσκησης, όπως εξήγησε ο Διοικητής Πυροσβεστικών Δυνάμεων Ηπείρου Δημήτρης Κώνστας, ήταν η επιχειρησιακή αφύπνιση, η αξιολόγηση της αποτελεσματικότητας του μηχανισμού δασοπυρόσβεσης, η μείωση του χρόνου ανταπόκρισης καθώς και η βελτιστοποίηση της συνεργασίας όλων των εμπλεκόμενων στη δασοπυρόσβεση φορέων κατά την τρέχουσα αντιπυρική περίοδο.


                                        
ΠΗΓΗ :  www.vimanews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου