Τετάρτη 1 Απριλίου 2015

Προς ενημέρωσή σας και αποκατάσταση κακόβουλων σχολίων , για την διεκδίκηση του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας καθώς και ενεργειών του Σωματείου Α.Μ.Θ. για την επαναφορά του

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ ΠΕΝΤΑΕΤΟΥΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗΣ & ΣΥΜΒ/ΧΩΝ  ΑΝ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ & ΘΡΑΚΗΣ
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ  ΣΩΜΑΤΕΙΟ  ΝΟΜΙΜΑ  ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ ΑΡ. ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΣΤΑ ΒΙΒΛΙΑ  ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΡΟΔΟΠΗΣ  ΑΠΟΦΑΣΗ  :(246/03  1924 ΕΜ 278/03) ΕΔΡΑ : ΚΟΜΟΤΗΝΗ  ΔΙΕΥΘYΝΣΗ :  ΒΙ.ΠΕ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ  ΔΙΟΙΚΗΣΗ  ΑΝ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ & ΘΡΑΚΗΣ - 4η ΕΜΑΚ Τ.Κ 69100   
ΦΑΞ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ :   25510 38371            ΙΔΡΥΤΙΚΟ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ Π.Ο.Π.Υ.ΣΥ.Π.               
Blog : pyrosvestesamth.blogspot.gr   E mail : ipapanast@gmail.com

ΠΡΟΣ :   1. Π.Ο.Π.Υ.ΣΥ.Π

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ :
1. ΜΕΛΗ  ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ
2. ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΜΕΛΗ

ΑΡ.  ΠΡΩΤ :  92                                                                                         ΚΟΜΟΤΗΝΗ : 31/03/2015


             ΘΕΜΑ : ΠΡΟΣ ΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗ 


Προς ενημέρωσή σας και αποκατάσταση κακόβουλων σχολίων που λέγονται , για την διεκδίκηση του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας που δόθηκε στους οδηγούς και περικόπηκε. 

Ξεκαθαρίζουμε ως Σωματείο τους λόγους που διεκδικούμε το εν λόγο επίδομα και οι οποίοι είναι :

1. Άδικη περικοπή με ανυπόστατους ισχυρισμούς .

2. Καμιά ουσιαστική ενέργεια από πλευράς του Δευτεροβάθμιου  Συνδικαλιστικού μας οργάνου ως όφειλε, για  την επαναφορά  του εδώ και 3 χρόνια.

3. Ενέργειες του Σωματείου μας από την αρχή της διακοπής του, μέσω του κοινοβουλευτικού ελέγχου και όχι μόνο, για τη διευθέτηση του ζητήματος που έχριζε άμεσης αντιμετώπισης.

4. Συλλογή αντιφατικών απαντήσεων μέσου Κοινοβουλευτικού Ελέγχου για την περικοπή του, από τα συναρμόδια Υπουργεία .

5. Αναγνώριση της τότε  πολιτικής ηγεσίας για την άδικη περικοπή του αλλά χωρίς καμίας ουσιαστικής ενέργειας επαναφοράς του .

6. Αναγνώριση με  βεβαιότητα δικαίωσής μας από την πολιτική ηγεσία, αν το εν λόγο επίδομα διεκδικηθεί στις  αίθουσες των δικαστηρίων. 

7. Η αποστολή εξωδίκου του Σωματείο στης 27 Δεκέμβριου  2013, στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη  και στο Υπουργείο Οικονομικών.

8. Ενέργειες από πλευράς Αρχηγείου μετά την κατάθεση εξωδίκου για την επαναφορά του.

9. Ερώτημα προς τη νομικό, για τη δικαστική διεκδίκηση  του επιδόματος και για τους μάχιμους  και η αρνητική απάντηση πάνω σε αυτό το σκέλος.

10. Ενημέρωση στη Γενική Συνέλευση το Μάρτιο του 2014 για την εξάντληση όλων εκείνων των ενεργειών από πλευράς Σωματείου για την επαναφορά του, όπως  διάλογο – Κοινοβουλευτικό Έλεγχο – Εξώδικη Όχληση  .

11. Κατάθεση 78 αγωγών, μελών του Σωματείου μας με την ειδικότητα του οδηγού τον Απρίλιο του 2014 για την επαναφορά του και διεκδίκηση αναδρομικών. 

Ως Σωματείο και συνδικαλιστικό όργανο, βάση καταστατικού,  καλούμαστε να υπερασπιστούμε τα δίκαια αιτήματα  των μελών μας όταν αυτά κρίνουμε ότι θίγονται.

Συνεπώς διεκδικούμε έννομα , την επαναφορά του επιδόματος όπως οφείλουμε, εφόσον μέχρι και σήμερα διέπεται η μισθοδοσία μας από τις διατάξεις του Ν. 4024/2011 (ενιαίο μισθολόγιο) και όχι το ειδικό μισθολόγιο .

Η δε ασφαλιστική κάλυψη των οδηγών είναι αυτή των ΒΑΡΕΩΝ ΙΚΑ ΕΤΕΑΜ με Κωδικό 106,  όπως προβλέπει ο νόμος, ώστε  να υπάρχει η κάλυψη σε περίπτωση ατυχήματος, αλλά το εν λόγο επίδομα δεν  χορηγείται. 

Έως ότου η εργασιακή μας σχέση αποκτήσει άλλη υπόσταση θα διεκδικούμε τα νόμιμα και τα αυτονόητα, που κάποιοι   άλλοι τα έχουν  λησμονήσει   σκοπίμως,  προσπαθώντας  να αποπροσανατολίσουν την όλη συζήτηση για το εν λόγο επίδομα και για ενέργειες τις οποίες όφειλαν να κάνουν και δεν το έπραξαν .

Και τέλος στο υπόμνημα μας με αριθ. πρωτ. 78  21/03/2015 που καταθέσαμε στα αρμόδια Υπουργεία αναφέρουμε ότι :

Θα θέλαμε να σας καλέσουμε να προβείτε άμεσα σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, λαμβάνοντας υπόψη και τις δεσμεύσεις από το ΤΜΗΜΑ ΣΩΜΑΤΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ  με θέμα                  ( ΓΕΝΙΚΟΙ ΑΞΟΝΕΣ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ   και την αναγνώριση του επαγγέλματος ως Επικίνδυνο και Ανθυγιεινό)   ώστε να επανενταχθεί το επάγγελμά μας στην κατηγορία των επικίνδυνων και ανθυγιεινών ώστε να διευθετηθεί το ζήτημα και να επαναπροσδιοριστεί   το αυτονόητο.

 Διορθώνοντας μια αδικία περίπου 3ετών, επαναφέροντας το επίδομα σε όσους ήταν δικαιούχοι αλλά και της επανεξέτασης  της  χορήγησής του στους συναδέλφους με την ειδικότητα του μάχιμου .
Καλό θα ήταν το δευτεροβάθμιο συνδικαλιστικό όργανό μας να γνωρίζει ότι στις υποχρεώσεις του,  είναι η διασφάλιση  των συμφερόντων των  Σωματείων μελών του.

 Το ζητούμενο είναι  η επαναφορά του επιδόματος  στους δικαιούχους και η διεύρυνση διεκδίκησης αυτού και όχι η  επιστροφή των ασφαλιστικών εισφορών που έχουν καταβληθεί από τους οδηγούς .
Ορθό θα ήταν, οι εκπρόσωποι του δευτεροβάθμιου συνδικαλιστικού οργάνου, όταν παραβρίσκονται  σε Γενικές Συνελεύσεις των Σωματείων για  ενημέρωση ,  να μην αγνοούν και αποδομούν ενέργειες διεκδίκησης των Σωματείων, αλλά να  τις προβάλουν  και να τις στηρίζουν .

Όταν όσα λέγονται και γράφονται  δεν έχουν απολύτως καμία  υπόσταση…. απλά λέγονται και γράφονται για τον αποπροσανατολισμό και τη δημιουργία  εντυπώσεων , για ενέργειες οι οποίες έπρεπε να γίνουν και δεν έγιναν από πλευράς Ομοσπονδίας.

Προς αποκατάσταση των  λεγομένων και γραφομένων, καλό θα ήταν το προεδρείο της Ομοσπονδίας να μας λύσει μια απορία που αφορά το  φάκελο ο οποίος  κατατέθηκε προς  επαναξιολόγηση   του επιδόματος. Σε ποιο ακριβώς γραφείο βρίσκεται;   
                                    
Το να εγκαλούν όλους όσους παλεύουν επί της ουσίας , δεν τους τιμά και κυρίως εξαγριώνουν όσους υποτίθεται ότι εκπροσωπούν. Θα πρέπει τουλάχιστον να σιωπούν και να γνωρίζουν ότι η ημιμάθεια είναι χειρότερη της αμάθειας.       
                                     
Η προχειρότητα  διεκδίκησης του επιδόματος  λοιπόν έχει ως αποτέλεσμα να έχει παρέλθει το 2014 και να μην δοθεί σε κανέναν. 

Και ποια θα είναι η συνέχεια τώρα;

Θα αναμένουμε τη διαπραγμάτευση του 2016, ή δεν υπάρχει λόγος πλέον για τη διεκδίκηση του ;

Αν δεν αγωνιστείς για αυτά που δικαιούσαι και  σου στερούν παράνομα, πως θα προχωρήσεις παρακάτω σε άλλες διεκδικήσεις όταν αφήνεις να χαθούν τα αυτονόητα;

Άποψή μας συνεχίζει να είναι ότι για να παλέψεις για κάτι, πρέπει να το πιστέψεις. Αν κάποιοι ξέχασαν ή έχουν αλλάξει πορεία και εργασιακή σχέση είναι θεμιτό να ημιαπασχολούνται με αυτά που μας αφορούν και δεν αφορούν τους ίδιους.

 Όμως το ανάθεμα δεν είναι υποχρεωμένος κανένας συνάδελφος να το υποστεί. Αν δε σε αφορά απεμπλέκεσαι και φυσικά δεν υπονομεύεις τις προσπάθειες όσων αφορούν και το παλεύουν.

Αν δεν χτίσεις τη βάση που θα πατήσεις σταθερά δεν πας παραπάνω .



Με τιμή το
              Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου 
                                                   
            Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                          H  Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

     ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ  ΙΩΑΝΝΗΣ                                                      ΑΣΤΡΟΥΔΗ  ΔΗΜΗΤΡΑ
              6948401282  & 750942                                                             6988615400  & * 715400 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου