Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2014

ΕΠΙΣΤΟΛΗ Ε.Α.Π.Σ. ΚΑΙ Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ κ.ΑΝΤΩΝΙΟ ΣΑΜΑΡΑ

Mε πράξεις η αναγνώριση του έργου των Ελλήνων Πυροσβεστών

eaps poeyps 
20-10-2014
Προς Πρόεδρο Ελληνικής Κυβέρνησης
κ. Αντώνιο Σαμαρά

Κύριε Πρωθυπουργέ
Η  σημερινή παρουσία σας, στην παρουσίαση των αποτελεσμάτων της επιχειρησιακής δράσης του Πυροσβεστικού Σώματος στην  φετινή αντιπυρική περίοδο και τα επαινετικά σας λόγια για το πυροσβεστικό προσωπικό,  ήταν ιδιαίτερο σημαντικό, ως ηθική επιβράβευση του αγώνα των συναδέλφων στα πύρινα μέτωπα σε όλη την χώρα.
Η αναγνώριση από εσάς της προσφοράς των Ελλήνων Πυροσβεστών ως  «παράδειγμα που μπορεί σήμερα ένας νέος Έλληνας και μια νέα Ελληνίδα να ακολουθήσει»   αποτελεί σαφώς ιδιαίτερη τιμή για τον επαγγελματικό μας φορέα.                           
 Η δήλωσή σας ότι η «κοινωνία, δια του Πρωθυπουργού, θέλει έμπρακτα να αναγνωρίσει το έργο» μας, προφανώς δηλώνει την πρόθεσή σας να μετουσιώσετε σε  πολιτική πράξη τη δήλωση αυτή.
 Κύριε Πρωθυπουργέ
Επειδή όπως και εσείς το είπατε η  φετινή επιτυχία «οφείλεται πρωτίστως στην αφοσίωση, στην αυταπάρνηση και στον επαγγελματισμό των πυροσβεστών μας σε κάθε γωνιά της Ελλάδας» περιμένουμε ως το ελάχιστο, να επαναχορηγηθεί στο πυροσβεστικό προσωπικό, ως ελάχιστη αμοιβή της σκληρής και επικίνδυνης υπερπροσπάθειας  και υπερεργασίας μας «το δασικό» και να καθιερωθεί  θεσμικά στα πλαίσια της  δίκαιης τακτοποίησης  των μισθολογικών μας θεμάτων.
    Επειδή όπως πολύ σωστά αναφέρατε  ότι η «η κοινωνία μας χρειάζεται την καλύτερη Πυροσβεστική», πάρτε  την σημαντική απόφαση και επιλύστε το χρόνιο πλέον πρόβλημα της τριχοτόμησης του πυροσβεστικού προσωπικού, ώστε, μέσω της ομογενοποίησής του, να μπορέσουμε να καταστήσουμε το Πυροσβεστικό Σώμα, πιο αξιόμαχο, πιο αποτελεσματικό.
Επειδή είναι πράγματι σημαντικό η έκφραση της πολιτικής πρωτοβουλίας σας  ότι   «θέλουμε να προσφέρουμε με ό,τι μέσο μπορούμε και να συμβάλλουμε στον εκσυγχρονισμό του Σώματος», περιμένουμε  να προχωρήσει άμεσα:
  • η αντικατάσταση των γερασμένων πυροσβεστικών οχημάτων
  • ο εκσυγχρονισμός του εθνικού εναέριου πυροσβεστικού στόλου
  • η προμήθεια στολών και μέσων ατομικής προστασίας για το σύνολο του προσωπικού
  • η ενίσχυση της πυροσβεστικής δια βίου εκπαίδευσης
  • η καθιέρωση κανόνων υγείας και ασφάλειας

Κύριε Πρωθυπουργέ
 Με τα  παραπάνω θα  επιτευχθεί ο στόχος που θέσατε στο τέλος της ομιλίας σας και με τον  οποίο συμφωνούμε απολύτως, να διαμορφώσουμε τις συνθήκες για ένα νέο Πυροσβεστικό Σώμα, για την Πυροσβεστική Υπηρεσία της επόμενης δεκαετίας.

                                          Για την ΕΑΠΣ                         Για την ΠΟΕΠΥΣ
                                                                    Οι   Πρόεδροι
                                    Γιάννης Σταμούλης               Δημήτρης Σταθόπουλος

ΠΗΓΗ : www.poeyps.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου