Πέμπτη 9 Οκτωβρίου 2014

ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΤΟ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ 2015-2019



Στρατηγικό Σχέδιο του Πυροσβεστικού Σώματος για την περίοδο 2015-2019.

Εγκρίθηκε και δημοσιοποιήθηκε το Στρατηγικό Σχέδιο του Πυροσβεστικού Σώματος, με την υπ. αριθ. 51356 Φ.100.5/15-09-2014 απόφαση του Αρχηγού του Π.Σ., στο πλαίσιο του Στρατηγικού και Επιχειρησιακού Προγράμματος Ανάπτυξης και Λειτουργίας (Σ.Ε.Π.Α.Λ.) του ΠΣ όπου καθορίζονται οι προτεραιότητες του ΠΣ για την περίοδο 2015-2019.
Από την ανάδειξη των προτεραιοτήτων αυτών επιδιώκεται ο σωστός προγραμματισμός των δράσεων που πρέπει να αναληφθούν προκειμένου να εκπληρωθούν οι στόχοι του Σώματος γι’ αυτή την πενταετία. Η διαδικασία αυτή αποκτά ιδιαίτερη σπουδαιότητα σήμερα καθώς λαμβάνει υπόψη τη νέα διοικητική δομή της χώρας με την εφαρμογή του Καλλικράτη, τις επιπτώσεις των κλιματικών αλλαγών που προκαλούν εντονότερες φυσικές καταστροφές και την αναμφισβήτητα δυσμενή δημοσιονομική συγκυρία που έχει άμεσο αντίκτυπο στον πολίτη και στη λειτουργία των οικονομικών – παραγωγικών δομών της χώρας.

Το όραμα του Πυροσβεστικού Σώματος έχει ως εξής:
Η καθιέρωση του Π.Σ. ως σύγχρονου, αξιόμαχου και αποτελεσματικού φορέα Πολιτικής Προστασίας με την παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσιών προς εξωτερικούς και εσωτερικούς παράγοντες, διασφαλίζοντας την κοινωνική ασφάλεια, την καλύτερη και αποδοτικότερη εξυπηρέτηση του δημόσιου συμφέροντος.

Το Στρατηγικό Σχέδιο 2015-2019 αποτυπώνει με σαφήνεια τους 3 στρατηγικούς άξονες οι οποίοι είναι οι ακόλουθοι:
• Στρατηγικός άξονας Α - Το Π.Σ. στην υπηρεσία του πολίτη
• Στρατηγικός Άξονας Β - Το Π.Σ. ως αξιόπιστος εταίρος
• Στρατηγικός Άξονας Γ - Το ΠΣ ως κέντρο διοίκησης ολικής ποιότητας


Δείτε ολόκληρο το Στρατηγικό Σχέδιο του Π.Σ. 2015-2019 :
ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑ - Στρατηγικό και Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης και Λειτουργίας 2015 -2019

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου