Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου 2014

ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ κ.ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ Δ.Τ & Π.τ.Π. κ.ΒΑΣΙΛΗ ΚΙΚΙΛΙΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΤΗΚΑΝ ΤΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΤΟΥ Π.Σ. ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ. ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ 79ης Δ.Ε.Θ.


Παρουσία του Πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά, πραγματοποιήθηκαν σήμερα (06-09-2014) από τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Βασίλη Κικίλια, στο πλαίσιο της 79ης Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης, τα εγκαίνια του Πληροφοριακού Κέντρου της Ελληνικής Αστυνομίας και στη συνέχεια του Πληροφοριακού Κέντρου του Πυροσβεστικού Σώματος.
Στα εγκαίνια παρέστησαν ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Δημήτριος Τσακνάκης και ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγος ΠΣ Βασίλειος Παπαγεωργίου.
Τις εκδηλώσεις τίμησαν με την παρουσία τους εκπρόσωποι των πολιτικών κομμάτων, εκπρόσωποι Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και της Τοπικής αυτοδιοίκησης της Θεσσαλονίκης, Πρέσβεις και εκπρόσωποι Προξενικών Αρχών, Πρυτανικών και Δικαστικών Αρχών, Πρόεδροι Επιμελητηρίων, Πρόεδροι Συνδικαλιστικών Ενώσεων της Ελληνικής Αστυνομίας και του Πυροσβεστικού Σώματος, ανώτατοι και ανώτεροι Αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας, ανώτατοι απόστρατοι Αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας και του Πυροσβεστικού Σώματος, εκπρόσωποι συλλόγων, φορέων και οργανισμών, καθώς και πλήθος πολιτών.

Πληροφοριακό Κέντρο του Πυροσβεστικού Σώματος
Ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Βασίλης Κικίλιας, εγκαινιάζοντας το Πληροφοριακό Κέντρο του Πυροσβεστικού Σώματος επεσήμανε μεταξύ άλλων:
« Είμαι πολύ ευτυχής που βρίσκομαι σήμερα εδώ για να εγκαινιάσω το περίπτερο του Πυροσβεστικού Σώματος στην 79η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.
…Παρά τις υπάρχουσες ελλείψεις σε μέσα και ανθρώπινο δυναμικό, χάρη στο σωστό σχεδιασμό της Ηγεσίας του Πυροσβεστικού Σώματος, αλλά και χάρη στο φιλότιμο, την αυταπάρνηση και την αυτοθυσία των πυροσβεστών, κερδίσαμε τη μάχη για την προστασία του φυσικού μας πλούτου και της περιουσίας των πολιτών.
….Δημιουργούμε τις συνθήκες για το νέο Πυροσβεστικό Σώμα, για την Πυροσβεστική Υπηρεσία της επόμενης δεκαετίας. Μίας σύγχρονης, μίας αποδοτικής και αποτελεσματικής υπηρεσίας που θα ανταποκρίνεται πλήρως στη βασική αποστολή της: την ασφάλεια και προστασία της ζωής και της περιουσίας των πολιτών και του κράτους, καθώς και του δασικού πλούτου και φυσικού περιβάλλοντος της χώρας».
Ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγος ΠΣ Βασίλειος Παπαγεωργίου κατά την ομιλία του, τόνισε μεταξύ άλλων:
«Το Πυροσβεστικό Σώμα συμμετέχει στην 79η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης προκειμένου να προβάλλει την επιχειρησιακή και κοινωνική του δράση, ενδυναμώνοντας σε όλους τους φορείς το αίσθημα ασφάλειας, στοιχείο απαραίτητο για την ανάπτυξη οποιασδήποτε παραγωγικής δραστηριότητας.
… Κάθε χρόνο το πυροσβεστικό προσωπικό έρχεται αντιμέτωπο με πολύ δύσκολες συνθήκες στα πεδία των δασικών πυρκαγιών. Φέτος προσπαθήσαμε - και εκτιμώ ότι μέχρι στιγμής επιτύχαμε - να ανταποκριθούμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στην κατάσβεση όσων πυρκαγιών κληθήκαμε να αντιμετωπίσουμε.
Αυτό δεν έγινε τυχαία. Είναι αποτέλεσμα της προετοιμασίας, από τον περασμένο Οκτώβριο μέχρι τον Μάιο, και της συνεχιζόμενης προσπάθειας καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού.
Σε αυτή την προσπάθεια, πολύτιμη στάθηκε η συνεργασία, με τις Ένοπλες Δυνάμεις, την ΕΛ.ΑΣ., την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τους άλλους φορείς.
Ιδιαίτερης αναφοράς αξίζει επίσης, η συνεισφορά των εθελοντών.Αν και η οικονομική συγκυρία είναι δύσκολη, στηρίζουμε όσο μπορούμε τους εθελοντές πυροσβέστες, με την παροχή υλικοτεχνικού εξοπλισμού και την συνεχή εκπαίδευσή τους. Τους θέλουμε δίπλα μας πολύτιμους συνεργάτες».

ΠΗΓΗ : ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου