Σάββατο 12 Απριλίου 2014

"ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΠΥΡΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ"


Υπάρχουν οι δυνατότητες για μικρό αριθμό δασικών πυρκαγιών, εκτιμά ο Διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ηπείρου Βασίλης Κώνστας.
Τις επίσημες ανακοινώσεις του Αρχηγείου του Πυροσβεστικού Σώματος, αλλά και της Πολεμικής Αεροπορίας αναμένει η Πυροσβεστική Διοίκηση Ηπείρου, για τη διαθεσιμότητα των εναέριων μέσων πυρόσβεσης, επομένως και για τη δυνατότητα κάποια εξ αυτών να σταθμεύουν στην περιοχή της Ηπείρου.
Μετά την αλλαγή που συντελέστηκε τα τελευταία χρόνια, όπου το αεροδρόμιο Ιωαννίνων έπαψε να αποτελεί βάση για το ελικόπτερο πυρόσβεσης της εταιρείας Έρικσον, το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στην στάθμευση δύο τουλάχιστον πυροσβεστικών αεροσκαφών Καναντέρ    CL–215 στο Άκτιο. 
Αυτό αποτελεί μία πραγματικότητα τα τελευταία χρόνια, παρά τα σενάρια που εμφανίζονται κάθε χρόνο, μεταφέροντας την ανησυχία για το ενδεχόμενο η Ήπειρος να μείνει ακάλυπτη από... αέρος. 
Την πεποίθησή του ότι και τη φετινή αντιπυρική περίοδο από την 1η Μαΐου τα Καναντέρ θα σταθμεύουν στο Άκτιο και θα επιχειρούν από την Κέρκυρα μέχρι την Αιτωλοακαρνανία εξέφρασε ο Διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ηπείρου Βασίλης Κώνστας, που ανέλαβε εδώ και λίγες ημέρες τα καθήκοντά του. 
Σημείωσε πάντως, πως η επιχειρησιακή δράση των αεροσκαφών Καναντέρ κρίνεται απαραίτητη για την αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών στην ευρύτερη περιοχή. 
Αναφορικά πάντως με το ελικόπτερο πυρόσβεσης, ο κ. Κώνστας τόνισε πως μέχρι αυτή τη στιγμή κανείς δε γνωρίζει ποια θα είναι η διαθεσιμότητα των ελικοπτέρων σε επίπεδο χώρας και ποια η γεωγραφική κατανομή τους. 
Ο Διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ηπείρου βρίσκεται στο στάδιο της ενημέρωσης, σημείωσε όμως πως ανέλαβε τη διοίκηση ενός οικοδομήματος με στέρεες βάσεις τις οποίες έθεσε ο προκάτοχός του κ. Αναγνωστάκης. 
Πρόσθεσε όμως πως το θέμα της αντιμετώπισης των δασικών πυρκαγιών δεν αφορά μόνο την Πυροσβεστική Υπηρεσία, αλλά τους φορείς των τοπικών κοινωνιών, την Περιφέρεια, τους Δήμους και την Πολιτική Προστασία. 
«Διαθέτουμε άριστους επαγγελματίες και αξιωματικούς, καλή υλικοτεχνική υποδομή και πιστεύω ότι με την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου θα είμαστε έτοιμοι να ανταποκριθούμε. Υπάρχουν οι δυνατότητες να κάνουμε την υπέρβαση και να έχουμε μικρό αριθμό δασικών πυρκαγιών, συνεχίζοντας την καλή πορεία των τελευταίων ετών. Υπάρχει άριστη συνεργασία με την Πολιτική Προστασία και τον κ. Μαυρογιώργο, με την Περιφέρεια και τον κ. Καχριμάνη, με τους περισσότερους ΟΤΑ. Μόνο έτσι πιστεύουμε ότι θα έχουμε θετικά αποτελέσματα», σημείωσε ο κ. Κώνστας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου